Pioniers gezocht

In mijn vorige verhaal had ik aangegeven dat ik mensen zoek om mee te werken om open source op de kaart te zetten. We zijn nu enige maanden verder en ik moet zeggen dat ik wat teleurgesteld ben in het aantal personen dat zich hier met hart en ziel aan wil wijden. Hoe bereik je die mensen ? Recruiting verzint van alles, via linkedin, via premies etc. Ik begrijp ook wel dat er enorme vraag is naar capabele ICT mensen, vraag en aanbod zijn uit balans. een situatie die we de afgelopen decennia al diverse keren hebben meegemaakt

Echter de Monkeytail bedrijven, waaronder Hostghost, Smoose en Onestein, zijn in mijn ogen uniek in het feit dat ze aan de ene kant “echt” de open source filosofie aanhangen en aan de andere kant met elkaar de volledige ketens van ICT oplossingen willen kunnen realiseren, dus van Hosting, Infra, KA en Business applicaties.

Hier vinden echt de leuke zaken plaats, zoals bijvoorbeeld het bouwen van internationaal hosting platform gebaseerd op Open Stack ! Het meedenken en helpen in community Ubports om Ubuntu Touch naar mobiele devices te porten. Het meeontwikkelen van Odoo community versie door het committen van ontwikkelde modules die voldoen aan de standaards.

Dus waar zijn de avonturiers en open source pioniers ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *