Pioniers gezocht

In mijn vorige verhaal had ik aangegeven dat ik mensen zoek om mee te werken om open source op de kaart te zetten. We zijn nu enige maanden verder en ik moet zeggen dat ik wat teleurgesteld ben in het aantal personen dat zich hier met hart en ziel aan wil wijden. Hoe bereik je die mensen ? Recruiting verzint van alles, via linkedin, via premies etc. Ik begrijp ook wel dat er enorme vraag is naar capabele ICT mensen, vraag en aanbod zijn uit balans. een situatie die we de afgelopen decennia al diverse keren hebben meegemaakt

Echter de Monkeytail bedrijven, waaronder Hostghost, Smoose en Onestein, zijn in mijn ogen uniek in het feit dat ze aan de ene kant “echt” de open source filosofie aanhangen en aan de andere kant met elkaar de volledige ketens van ICT oplossingen willen kunnen realiseren, dus van Hosting, Infra, KA en Business applicaties.

Hier vinden echt de leuke zaken plaats, zoals bijvoorbeeld het bouwen van internationaal hosting platform gebaseerd op Open Stack ! Het meedenken en helpen in community Ubports om Ubuntu Touch naar mobiele devices te porten. Het meeontwikkelen van Odoo community versie door het committen van ontwikkelde modules die voldoen aan de standaards.

Dus waar zijn de avonturiers en open source pioniers ?

Open Source als way of life !

Open Source: “It is not a job, it is a way of life”. Als directeur van de holding en heel dicht betrokken bij het dagelijks reilen en zeilen van de verschillende werkmaatschappijen, ben ik van plan om hier regelmatig verslag te doen van de ontwikkelingen bij de diverse bedrijven om te komen tot het realiseren en aanbieden van ICT oplossingen gebaseerd op Open Source.  Het is een weg die niet in 1 rechte lijn naar de ideale wereld leidt !

 
Op dit moment zijn we bij Onestein druk om onze standaard SAAS oplossing gebaseerd op Odoo gereed te maken voor uitrol. Bij Smoose doet men ervaring op met het operationeel krijgen van Ubuntu Touch op een Fairphone II, met aan de ene kant het doel om inzicht te verkrijgen in technische mogelijkheden en onmogelijkheden, terwijl op deze manier ook ervaring wordt opgedaan in het omgaan met de relevante communities. Daarnaast hebben we de ambitie om ons hosting bedrijf Hostghost te gaan uitbouwen naar een omgeving gebaseerd op open stack en een infra die internationale service mogelijk kan maken, direct in de vorm van hosting services en  als platform voor de services van de andere werkmaatschappijen, zoals een collaboration platform gebaseerd op Kolab door Smoose en ERP functionaliteiten in SAAS gebaseerd op Odoo door Onestein. We zijn nog op zoek naar Open Stack engineers en Odoo consultants die mee willen bouwen. Een open source hart is essentieel !

grt.

Peter Curwiel

MD Monkeytail